Janji Pembangkang Di Pelangai Tidak Realistik – Khaled

Photo of author

By Malaysia Zoom

Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berinteraksi dengan pelajar yang turut serta dalam program Semarak Siswa Madani Pahang di Dataran Simpang Pelangai, Bentong, Pahang.

BENTONG – Mengikut Khaled, pembangkang mungkin kesulitan untuk memenuhi janji-janji yang diutarakan kepada rakyat semasa kempen pilihan raya di Pelangai disebabkan mereka bukan bagian daripada pemerintah.

Sehubungan itu, Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menasihati pengundi di DUN Pelangai supaya bersikap kritikal terhadap janji yang diberikan pembangkang.

“Walaupun pembangkang bersemangat, kemungkinan mereka untuk memenuhi janji adalah rendah kerana mereka bukan bagian daripada pemerintahan.

“Maka, walaupun mereka penuh dengan janji, keberkesanannya diragui.

“Saya yakin masyarakat di sini mampu memilih wakil rakyat yang kompeten dan mampu membantu mereka dalam menghadapi cabaran kehidupan,” ujarnya.

Datuk Seri Khaled memberi pendapat ini semasa di Dataran Pelangai berkaitan dengan kempen PRK DUN Pelangai serta lawatan kerja Program Semarak Siswa Madani Pahang hari ini.

Bagi PRK Pelangai pada 7 Oktober nanti, calon BN Datuk Amizar Abu Adam akan bertanding melawan Kasim Samat (PN) dan Calon Bebas Haslihelmy DM Zulhasli.